Abstract
בסקירה זו מחברת המאמר נוגעת בקצרה בקשר בין תזונה לבין זיקנה מוצלחת, המתבטאת בתפקודים השונים, במערכים תצפיתיים והתערבותיים. תזונה בעלת איכות ירודה קשורה בירידה בתפקוד. השפעה זו שונה בין אנשים על בסיס גנטי, הרכב מיקרוביוטה, והבדלים בחשיפות סביבתיות. לפיתוח ולשיפור אסטרטגיות התערבויות תזונתיות קיימות ברמה כללית או בהתאמה אישית, יש פוטנציאל לשפר או לשמר את התיפקודים השונים, וכך להוסיף שנות זיקנה מוצלחת. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 26-27 |
Number of pages | 2 |
Journal | מגזין מכון תנובה למחקר |
Volume | 50 |
State | Published - Jan 2017 |
IHP publications
- ihp
- Depression in old age
- Older people -- Nutrition
- דיכאון בקשישים
- תזונת קשישים
- תפקוד קוגניטיבי של קשישים