תאוות בשרים: התשוקה לבשר בישראל בתקופת הצנע, 1953-1947

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

לבשר יש מעמד ייחודי בתזונה האנושית. הצמצום החד באספקת בשר לאוכלוסייה האזרחית במהלך מלחמת העצמאות ובשנות הצנע שלאחריה, הוליד מגוון תגובות אזרחיות ובהן צמיחתו של שוק שחור, התפתחות ענף חקלאי משגשג לגידול וממכר של בשר חזיר, ומערך הברחות שחצה גבולות לאומיים גם בתקופת המלחמה. כמו בחברות אנושיות רבות, ניכר שאף בחברה הישראלית היה קיים "רעב לבשר" - תשוקה שלא היה אפשר לשכך באמצעות תחליפים כמו "דג הפילה", שהפך לסמל התקופה. אורית רוזין עוקבת אחר התמודדותם של הישראלים הראשונים עם היעדר בשר משולחנם ומגלה כך טפח מדיוקנה של התרבות הישראלית בת הזמן. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)70-83
Number of pages14
Journalזמנים: רבעון להיסטוריה
Volume128
StatePublished - 2014

IHP publications

  • ihp
  • Black market
  • Israel -- History -- 1948-1956
  • Meat
  • Nutrition

Cite this