שיטת השקיה מושכלת בכרם יין לייצור ענבי איכות מזן 'קברנה סוביניון': [חלק ב']

ישי נצר, יאיר היאט, דרור דותן, אלישיב דרורי, אמנון שוורץ, שראל מוניץ, יחזקאל הראש, אילנה שטיין

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

ביער יתיר נטועים כרמים המיועדים לייצור יינות איכותיים במיוחד. באזור שורר אקלים צחיח למחצה המאופיין במיעוט משקעים, 255 מ"מ בשנה בממוצע, ובהתאדות גבוהה בקיץ. הגורמים שהניעו את המחקר היו תופעות שליליות שנצפו בכרמים: ירידה ביבולים, התייבשות עלים נרחבות, הצטמקות גרגרים ואחרות. האפשרות שמדובר בבעיות הזנה או הגנת הצומח נשללו בסדרת בדיקות שנערכו בעונת 2010, טרם החל המחקר. בזני גפנים אדומים, כדי לייצר יין איכותי דרושה עקת יובש כדי להעלות את ריכוזם של חומרי הצבע והארומה בגרגירי הענבים. בבחינה מקדימה עלה כי מקור התופעות השליליות הוא ממשק מים לא תקין בצמח. בעקבות ממצא זה הועמד מחקר שבחן את ממשק ההשקיה המשקי המקובל אל מול משטר השקיה חדשני (מודל) שפותח עבור ענבי יין אדומים. במשך חמש שנים נבחן טיפול המודל, המבוסס על תחשיבי גודל נוף ואקלים ועל שינוי במקדמי השקיה על פי השלבים הפנולוגיים של הגידול. מתוצאות המחקר עולה כי ניתן, באמצעות יישום של מודל השקייה מושכל, להשפיע על התפתחות הנוף ולשפר משמעותית את גובה היבולים ואת חיוניות הצמח. חלק זה של המאמר עוסק בביצועי הזן 'קברנה סוביניון'.
Original languageHebrew
Journalעלון הנוטע
StatePublished - 2017

IHP publications

  • ihp
  • Irrigation
  • Grapes

Cite this