שומנים רוויים: היבטים מטבוליים ובריאותיים

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

ההתייחסות ההיסטורית לשומן רווי כמזיק נגזרה ממחקרים אפידמיולוגיים מסוימים. לעומת זאת הערכה של עדויות אקולוגיות ושל מחקרי התערבות בנושא מראים תכונות רבות של שומן רווי, שאינן מזיקות, ואף מועילות לבריאות ולעיכוב של התפתחות מחלות. ההתייחסות הכוללנית לשומן רווי נוטה להכללה, ולכן היא עלולה להיות שגויה בחלק מהמקרים. למקור חומצות השומן הרוויות, לשילוב, ולפעולה ההדדית ביניהם חשיבות מכרעת לגבי הפן הבריאותי. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)8-11
Number of pages4
Journalמגזין מכון תנובה למחקר
Volume57
StatePublished - 2019

IHP publications

  • ihp
  • Dairy products
  • Fat
  • Nutrition
  • Unsaturated fatty acids

Cite this