Abstract
ההתייחסות ההיסטורית לשומן רווי כמזיק נגזרה ממחקרים אפידמיולוגיים מסוימים. לעומת זאת הערכה של עדויות אקולוגיות ושל מחקרי התערבות בנושא מראים תכונות רבות של שומן רווי, שאינן מזיקות, ואף מועילות לבריאות ולעיכוב של התפתחות מחלות. ההתייחסות הכוללנית לשומן רווי נוטה להכללה, ולכן היא עלולה להיות שגויה בחלק מהמקרים. למקור חומצות השומן הרוויות, לשילוב, ולפעולה ההדדית ביניהם חשיבות מכרעת לגבי הפן הבריאותי. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 8-11 |
Number of pages | 4 |
Journal | מגזין מכון תנובה למחקר |
Volume | 57 |
State | Published - 2019 |
IHP publications
- ihp
- Dairy products
- Fat
- Nutrition
- Unsaturated fatty acids