Abstract
מטרתי במאמר זה היא לאפיין את תופעת הקואופרטיבים שצמחו בישראל בתחילת המאה העשרים ואחת. בחלק הראשון מוסבר הרעיון הקואופרטיבי, בהתמקד בסוג הקואופרטיבים מהגל השני שצמחו בישראל. בחלק השני נסקרים מאפייני התופעה בהתבסס על ניתוח מדגם של תקנוני קואופרטיבים שקמו בישראל מתחילת המאה, ובחלק השלישי מוצגים מאפייניהם של שלושה קואופרטיבים: קואופרטיב בשותף - קואופרטיב צרכני למזון אורגני, שומעים חזק - קואופרטיב הגברה ותאורה וקואופרטיב תרבוש: בית לתרבות. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Title of host publication | הקואופרציה בישראל |
Subtitle of host publication | עבר, הווה, עתיד |
Editors | מנחם טופל |
Place of Publication | ירושלים |
Pages | 382-423 |
Number of pages | 42 |
State | Published - 2021 |
IHP publications
- ihp
- Case studies
- Cooperative societies
- Culture
- Economics -- Sociological aspects
- Grocery trade
- Natural foods