Abstract
קשישים המטפלים בבן משפחתם המאושפז בבית חולים גריאטרי או במוסד לטיפול ארוך טווח צורכים, בהשוואה ללא מטפלים, תפריט המבוסס על מזון שאינו דורש הכנה מוקדמת או בישול, ואשר כולל מוצרי מזון זולים. ניכרת העדפה של מזון עם ערך תזונתי נמוך, גם מהבחינה הכמותית וגם מהבחינה האיכותית. המצב התזונתי של הקשישים המטפלים מידרדר במהלך הטיפול. אפשר לראות ירידה בצריכת האנרגיה כתלויה בזמן הטיפול וכן דיווחים על רמה נמוכה של תיאבון וירידה במשקל. גורמי סיכון הקשורים לשחיקה ולעומס משפיעים על המצב הנפשי, על הירידה התפקודית ועל הירידה במצב התזונתי. (מתוך המאמר). שיטת המחקר: מחקר מעקב רטרוספקטיבי
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 63-80 |
Number of pages | 18 |
Journal | גרונטולוגיה וגריאטריה: כתב-עת בנושאי הזיקנה |
Volume | 39 |
Issue number | 4 |
State | Published - 2012 |
IHP publications
- ihp
- Nutrition
- Older people -- Family relationships
- Older people -- Health and hygiene
- Older people -- Nutrition
- בריאות קשישים
- קשישים ומשפחתם
- תזונה ובריאות
- תזונת קשישים
- תמיכה בבני משפחה