Abstract
תזונה בת-קיימא היא למעשה שילוב של המושגים תזונה וקיימות. המושג מתייחס מחד גיסא לאספקה של תזונה בריאה לכל אדם (ביטחון תזונתי), ומאידך גיסא מדגיש כי אספקת המזון תבוא ממערכת המתנהלת על פי עקרונות הקיימות. על פי האו"ם, "לדיאטות בנות-קיימא השלכות סביבתיות מזעריות, התורמות לביטחון תזונתי ולמיצוי חיים בריאים עכשיו ולדורות הבאים. מזון מקיים משמר את המגוון הביולוגי ואת המערכות האקולוגיות ומגן עליהם; הוא מתאים תרבותית למקום שבו הוא נצרך, וזמין פיזית וכלכלית; הוא מספק את מכלול הצרכים התזונתיים בכל מעגל החיים (הבריא) תוך ניצול מיטבי של המשאבים האנושיים והסביבתיים". (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 286-287 |
Number of pages | 2 |
Journal | אקולוגיה וסביבה |
Volume | 5 |
Issue number | 3 |
State | Published - 2014 |
Externally published | Yes |
IHP publications
- ihp
- Agriculture -- Environmental aspects
- Biotic communities
- Food industry and trade
- Hunger
- Nutrition
- Obesity
- Sustainability