מהשדה אל הצלחת - תזונה בת-קיימא בישראל: [מתוך המדור: נקודת מבט]

אלון שפון, חגית אולנובסקי

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

תזונה בת-קיימא היא למעשה שילוב של המושגים תזונה וקיימות. המושג מתייחס מחד גיסא לאספקה של תזונה בריאה לכל אדם (ביטחון תזונתי), ומאידך גיסא מדגיש כי אספקת המזון תבוא ממערכת המתנהלת על פי עקרונות הקיימות. על פי האו"ם, "לדיאטות בנות-קיימא השלכות סביבתיות מזעריות, התורמות לביטחון תזונתי ולמיצוי חיים בריאים עכשיו ולדורות הבאים. מזון מקיים משמר את המגוון הביולוגי ואת המערכות האקולוגיות ומגן עליהם; הוא מתאים תרבותית למקום שבו הוא נצרך, וזמין פיזית וכלכלית; הוא מספק את מכלול הצרכים התזונתיים בכל מעגל החיים (הבריא) תוך ניצול מיטבי של המשאבים האנושיים והסביבתיים". (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)286-287
Number of pages2
Journalאקולוגיה וסביבה
Volume5
Issue number3
StatePublished - 2014
Externally publishedYes

IHP publications

  • ihp
  • Agriculture -- Environmental aspects
  • Biotic communities
  • Food industry and trade
  • Hunger
  • Nutrition
  • Obesity
  • Sustainability

Cite this