לחם חוק: עיונים במשפט ואוכל

Research output: Book/ReportBookpeer-review

Abstract

"המשפט מעצב בדרכים רבות את מה שעולה על צלחתנו, אך עד לאחרונה כמעט לא הופנתה לכך תשומת לב מחקרית. הספר, לחם חוק: עיונים במשפט אוכל, עוסק בקשרים המגוונים שבין אוכל למשפט, שכיום כבר נחקרים ונלמדים באוניברסיטאות מובילות בעולם. המאמרים והמסות שבספר בוחנים את תפקידי המשפט בהבטחת הזמינות של מזון, בהקשרים כמו הזכות לביטחון תזונתי, ארוחות במוסדות חינוך, אחריותם של תאגידי מזון והסדרת סחר במזון. סוגיות אתיות כמו אכילת בעלי חיים והזנה בכוח נבחנות לצד שאלות כמו משמעותה של חקלאות אורגנית או אחריות יצרנים לסימון מוצריהם. הטקסטים בספר מתמקדים בהקשרים החברתיים, התרבותיים, הזהותיים והדתיים של אוכל דרך עיסוק בתכניות בישול, בזכויות יוצרים במתכוני מטבח עילי ובשימור משפטי של תרבויות קולינריות ושל סימונים גאוגרפיים. הכותבים והכותבות בספר חושפים את היחסים ההדדיים בין אוכל לבין יחסי מגדר, מעמד לאומי או היעדרו, דת, גבולות ואסתטיקה. חומוס, גספצ'ו, זעתר, חזיר, קימצ'י, קברנה וחלב עמיד שזורים בספר זה בחייהם של פליטים, מהגרים, שפים, נתינים, רבנים, מיעוטים, אסירים וצרכנים." -- כריכה אחורית.
Original languageHebrew
Place of Publicationתל אביב
Number of pages712
StatePublished - 2017

Publication series

Nameמשפט, חברה ותרבות
Publisherהפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן - אוניברסיטת תל אביב

DanaCode

  • DanaCode
  • 021009257905

ULI publications

  • uli
  • Food -- Social aspects
  • Food habits -- Israel
  • Food law and legislation -- Israel
  • Food security -- Israel
  • Food supply -- Israel

Cite this