Abstract
ההשלכות הסביבתיות והמוסריות של צריכת בשר, יחד עם גידול בדרישה לו עקב גידול האוכלוסייה בעולם, הובילו לתהליכי מחקר ופיתוח של בשר מתורבת שאינו מחייב גידול בע"ח והריגתם לצורכי מאכל. התהליך מבוסס על עקרונות של הנדסת רקמות, הכוללים ריבוי תאי גזע והשראת התמיינותם בתוך "פיגום". פיגום זה עשוי מחומר ביולוגי בעל מבנה מרחבי מתאים, המשמש בסיס להידבקות התאים וארגונם בצורה, מרקם ומבנה של בשר. הגידול נעשה במצעי גידול מתאימים בביוריאקטורים וכיום אף בהדפסה תלת-ממדית. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 35-45 |
Number of pages | 11 |
Journal | קריאת ביניים: ביטאון למורי מדע וטכנולוגיה בחטיבת הביניים |
Volume | 36-37 |
State | Published - 2022 |
IHP publications
- ihp
- Agriculture -- Environmental aspects
- Agriculture -- Research
- Cultured meat
- Dairy farming
- Meat
- Science -- Study and teaching
- Stem cells
- Tissue engineering