הפרה שבחדר: הפסיכולוגיה של אכילת בשר

מלאני ג'וי, דבי אילון (Editor), נגה אלבלך (Editor), יובל נח הררי, יוסי וולפסון

Research output: Book/ReportBook

Abstract

"ספרים רבים מסבירים לנו למה לא לאכול בשר. ספרה פורץ הדרך של הפסיכולוגית החברתית מלאני ג'וי שואל: מדוע בכל זאת אנחנו אוכלים בשר? התשובה, לפי ג'וי, נעוצה במערך של אמונות ומנגנונים פסיכולוגיים וחברתיים שהיא מכנה קרניזם. הקרניזם מעלים רגשות שאנו מרגישים כלפי בעלי חיים, עובדות שידועות לנו וערכים שאנו מאמינים בהם. חשיפת המנגנונים הסמויים שלו היא צעד ראשון לקראת שיח ציבורי מעמק ועקרוני יותר בשאלת היחסים בין בני אדם לבעלי חיים אחרים." -- כריכה אחורית
Original languageHebrew
Place of Publicationבני ברק
Number of pages167
Editionמהדורה מותאמת לישראל
ISBN (Electronic)9789650208042
StatePublished - 2017

Publication series

Nameקו אדום
Publisherהוצאת הקיבוץ המאוחד

DanaCode

  • DanaCode
  • 003100061247

ULI publications

  • uli
  • Animal-human relationships
  • Animal-man relationships
  • Animals -- Psychological aspects
  • Animals and humans
  • Food animals -- Moral and ethical aspects
  • Food of animal origin -- Moral and ethical aspects
  • Food preferences
  • Food selection
  • Human beings and animals
  • Human-animal relationships
  • Man-animal relationships
  • Meat -- Social aspects
  • Meat animals
  • Relationships, Human-animal

Cite this