האם למזון יש השפעה מבדלת על הרכב רקמות שומן הגוף?

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

עד כה, לא הוכח כי באמצעות דיאטה, פעילות גופנית, ניתוח קיצור קיבה או כדורים להרזיה יכול להיווצר יתרון מועדף לאיבוד רקמת שומן תוך-בטנית (ויסצרלית) על פני רקמת שומן בטנית תת-עורית. מחקרים תצפיתיים בבני אדם וניסויים בחיות מציעים, כי הפחתה של שומן טרנס ופחמימות ותוספת של שומן חד ורב בלתי רווי יהוו יתרון בעדיפות להפחתת השומן התוך בטני. האם הכל גנטי או שנמצא יתרון למזונות/ דיאטות ספציפיות בשיפור מבנה רקמות שומן הגוף בין ה"שומן החייכן" ל"שומן הזועף"? המסע המופלא לגילוי השפעת סגנון החיים על הרכב גופנו הינו רק בראשיתו. (מתוך המאמר).
Original languageHebrew
Pages (from-to)10-13
Number of pages4
Journalמגזין מכון תנובה למחקר
Volume36
StatePublished - 2012

IHP publications

  • ihp
  • Nutrition
  • השמנה בטנית
  • תזונה

Cite this