TY - CHAP
T1 - דפוסי שימוש של בני נוער בסיכון בתקשורת מתווכת מחשב (CMC) לצורך תמיכה חברתית בין-אישית
AU - פסיג, דוד
PY - 2015
Y1 - 2015
N2 - במשך זמן רב התמיכה בבני נוער בסיכון הייתה בדרך של מפגשים פנים אל פנים (F2F: Face to Face). בשני העשורים האחרונים התפתחו והשתכללו ממשקים של תקשורת מתווכת מחשב (CMC: Computer Mediated Communication) ברשת האינטרנט, ובעקבות כך התפתחו דפוסי תקשורת חלופיים השונים מהאינטראקציות החברתיות הפיזיות. גם בני נוער בסיכון נחשפו לחידושים הטכנולוגיים, ואלה אפשרו להם למצוא דרכים חדשות לגייס תמיכה לנוכח מצוקותיהם. המחקר המתואר בפרק זה בחן מהו האמצעי שמדגם מזדמן של בני נוער בסיכון מעדיף להשתמש בו כדי לגייס תמיכה. נמצא שהאמצעים המועדפים היו מסרים מידיים (IM) ומסרונים (SMS), וזאת בשל היכולת להימנע בדרך זו מחשיפה נרחבת של מידע רגיש על אודות הנתמכים. (מתוך המאמר)
AB - במשך זמן רב התמיכה בבני נוער בסיכון הייתה בדרך של מפגשים פנים אל פנים (F2F: Face to Face). בשני העשורים האחרונים התפתחו והשתכללו ממשקים של תקשורת מתווכת מחשב (CMC: Computer Mediated Communication) ברשת האינטרנט, ובעקבות כך התפתחו דפוסי תקשורת חלופיים השונים מהאינטראקציות החברתיות הפיזיות. גם בני נוער בסיכון נחשפו לחידושים הטכנולוגיים, ואלה אפשרו להם למצוא דרכים חדשות לגייס תמיכה לנוכח מצוקותיהם. המחקר המתואר בפרק זה בחן מהו האמצעי שמדגם מזדמן של בני נוער בסיכון מעדיף להשתמש בו כדי לגייס תמיכה. נמצא שהאמצעים המועדפים היו מסרים מידיים (IM) ומסרונים (SMS), וזאת בשל היכולת להימנע בדרך זו מחשיפה נרחבת של מידע רגיש על אודות הנתמכים. (מתוך המאמר)
UR - http://primo.nli.org.il/primo-explore/search?query=isbn,exact,9789655300925,AND&pfilter=pfilter,exact,books,AND&tab=default_tab&search_scope=ULI&sortby=rank&vid=ULI&lang=iw_IL&mode=advanced&offset=0&fromRedirectFilter=true
M3 - פרק
SN - 9789655300925
VL - ב'
T3 - כליל - סדרת ספרים בענייני חינוך
SP - 114
EP - 141
BT - ילדים ומתבגרים במצבי סיכון בישראל
A2 - גרופר, עמנואל
A2 - רומי, שלמה
CY - תל אביב
ER -