Abstract
המאמר מתמקד במקומות, מרחבים ועולמות הונגריים המתאורים ו/או המדומיינים, או דווקא מוצנעים, בשני ספרי המתכונים ההונגריים, היחידים בישראל "פפריקה - ככה מבשלים ההונגרים" מאת יוסף טומי לפיד ו"גולאש לגולש: מטעמי המטבח ההונגרי" של עופר ורדי. המקומות. המאמר עוסק בסוגיה כמה ארוך או רחוק וכמה חזק יכול להיות זיכרון "הארץ הישנה" בקרב ישראלים יוצאי ארצות שונות., דרך קריאה השוואתית בשני ספרי מתכונים אלה.
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 188-200 |
Number of pages | 13 |
Journal | ידע עם: במה לפולקלור יהודי |
Volume | מ"ט |
Issue number | 87-88 |
State | Published - 2023 |
IHP publications
- ihp
- Cooking
- Cooking, Hungarian
- Hungary
- Jews -- Hungary
- Jews, Dutch -- Eretz Israel
- Jews, Dutch -- Israel