דינו של בשר מתורבת מביצת תרנגולת או מביצית מופרית של פרה

ארי צבי זיבוטפסקי, יואל קניגסברג

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

לאחרונה פרסם הרב אברהם סתיו נייר עמדה בנוגע לשתי טכנולוגיות ספציפיות המשמשות חברות סטרט-אפ ישראליות לייצור בשר מתורבת: סטייק המופק מתאי בקר שמקורם בביצית מופרית בשלב מוקדם שנשטפה החוצה מגוף הפרה לפניההשרשה ברחם, ובשר עוף שהופק מתאים שנלקחו מביצה מופרית בשלב מוקדם. המחברים מבקשים במאמר זה להעיר על טענותיו של הרב סתו וגם לחלוק על חלק מדבריו. הרב סתיו טוען ארבע טענות עיקריות: א. תאים שמקורם מביצת תרנגולת מופרית - כשרים ופרווה. ב. תאים מביצית מופרית של עובר פרה שנשטפו החוצה - כשרים ופרווה. ג. בשר שמקורו בתאים שהם כשרים ופרווה - הינו פרווה. ד. אין חשש מראית עין בשימוש במוצר הסופי, שלדבריו דינו פרווה, עם חלב. לדעתנו ארבעת הטענות הללו אינן מוכחות דיין, וחלקן שגויות או מטעות. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)65-76
Number of pages12
Journalהמעין
Volume242
Issue numberסב
StatePublished - 2022

IHP publications

  • ihp
  • Cultured meat
  • Eggs
  • Genetically modified foods
  • Kashrut
  • Meat
  • Milk and meat (Jewish law)
  • Ovum
  • Stem cells
  • Technology -- Religious aspects -- Judaism

Cite this