ג'נדלי וחמדאני - זני ענבים למאכל וליין בעבר ובהווה

Translated title of the contribution: Jandali and Hamdani – Varieties of Table and Wine Grapes in Past and Present

זהר עמר, אלישיב דרורי, ישי נצר, יעקב הניג, אהרן שגב

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

הגפן היא אחד מגידולי היסוד של ארץ ישראל בעת העתיקה. העץ ותוצריו נזכרו רבות במקרא, בספרות חז"ל ובמקורות מאוחרים יותר כפרי מאכל להפקת דבש ויין. קיימים מאות מקורות היסטוריים ועדויות אפיגרפיות וארכיאולוגיות על יצור סוגי יין שונים ואף עדויות על יצוא של יין לחוץ לארץ. למרות עושר המידע עדין ידיעות על זני הענבים שרווחו בארץ ישראל לוקות בחסר.
Translated title of the contributionJandali and Hamdani – Varieties of Table and Wine Grapes in Past and Present
Original languageHebrew
Pages (from-to)399-408
Number of pages9
Journalמחקרי יהודה ושומרון
Volumeכג
StatePublished - 2014

IHP publications

  • ihp
  • Grapes
  • Plant species
  • Plants in the Bible
  • Wine
  • גפן וענבים
  • זנים (בוטניקה)
  • יין
  • צמחים במקרא

Cite this