TY - JOUR
T1 - בחינת כנות גפן מרסנות בכרם יין: מדדי יבול וצימוח (חלק א')
AU - הרכבי, ערן
AU - אקרמן, מיכל
AU - נצר, ישי
AU - דרורי, אלישיב
N1 - חלקו השני של המאמר התפרסם בעלון הנוטע, ע', 1 (שבט תשע"ו, ינואר 2016) עמ' 30-33. חלקו השלישי של המאמר התפרסם בעלון הנוטע, ע"א, 6 (סיון-תמוז תשע"ז, יוני 2017) עמ' 26-28.
PY - 2015
Y1 - 2015
N2 - לכנות השונות השפעה על עוצמת הצימוח של הגפן ומכאן גם על גובה היבול, ההבשלה ואיכות הענבים והיין. מחקר זה בא לנסות ולפתור את הקושי של כרמי היין באזור ההר הגבוה להתמודד עם עודפי צימוח, וזאת באמצעות שימוש בכנות הנחשבות מרסנות. חלקו הראשון של המחקר, המביא את מדדי היבול והצימוח, מובא להלן. במהלך השנה נפרסם את שני חלקי המחקר הנוספים שיעסקו בהשפעת הכנה על האנטומיה, ההידראוליקה והפיסיולוגיה בגפן וכן בהשפעתה על איכות היין. (מתוך המאמר)
AB - לכנות השונות השפעה על עוצמת הצימוח של הגפן ומכאן גם על גובה היבול, ההבשלה ואיכות הענבים והיין. מחקר זה בא לנסות ולפתור את הקושי של כרמי היין באזור ההר הגבוה להתמודד עם עודפי צימוח, וזאת באמצעות שימוש בכנות הנחשבות מרסנות. חלקו הראשון של המחקר, המביא את מדדי היבול והצימוח, מובא להלן. במהלך השנה נפרסם את שני חלקי המחקר הנוספים שיעסקו בהשפעת הכנה על האנטומיה, ההידראוליקה והפיסיולוגיה בגפן וכן בהשפעתה על איכות היין. (מתוך המאמר)
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,000854077
M3 - מאמר
SN - 0333-8886
VL - ס"ט
SP - 45
EP - 47
JO - עלון הנוטע
JF - עלון הנוטע
IS - 6
ER -