בחינת כנות גפן מרסנות בכרם יין: מדדי יבול וצימוח (חלק א')

ערן הרכבי, מיכל אקרמן, ישי נצר, אלישיב דרורי

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

לכנות השונות השפעה על עוצמת הצימוח של הגפן ומכאן גם על גובה היבול, ההבשלה ואיכות הענבים והיין. מחקר זה בא לנסות ולפתור את הקושי של כרמי היין באזור ההר הגבוה להתמודד עם עודפי צימוח, וזאת באמצעות שימוש בכנות הנחשבות מרסנות. חלקו הראשון של המחקר, המביא את מדדי היבול והצימוח, מובא להלן. במהלך השנה נפרסם את שני חלקי המחקר הנוספים שיעסקו בהשפעת הכנה על האנטומיה, ההידראוליקה והפיסיולוגיה בגפן וכן בהשפעתה על איכות היין. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)45-47
Number of pages3
Journalעלון הנוטע
Volumeס"ט
Issue number6
StatePublished - 2015

IHP publications

  • ihp
  • Grapes
  • Grafting

Cite this