ארוחות ואחרות: תהליכי האחרה בבתי תמחוי

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

מאמר זה עוסק בתהליכי האחר (othering) כפי שהם באים לידי ביטוי בבתי תמחוי. באמצעות תצפית משתתפת כמתנדבת וכן כסועדת בשבעה בתי תמחוי מורחב כאן הדיון בהאחרה ובעוני - דיון שבדרך כלל נוטה להתמקד בניתוח של שיח במדיה - וכולל ניתוח של פרקטיקות הסעדה, הרגלים, נורמות וכללים המארגנים את אופני סידור המרחב והזמן שבאמצעותם סועדים בבתי תמחוי הופכים ל"אחרים". ספציפית אנו טוענים כי ההאחרה מבוססת על ארבעה ממדים משלימים: הצבת גבול, הרחקה, טשטוש זהות והטלת סטיגמה. אנו מציגים את ארבעת הממדים ודנים ביחסים ביניהם לאור הספרות העוסקת באחרות ובעוני. כמו כן נידונים במאמר היבטים מתודולוגיים הקשורים לשימוש הייחודי שנעשה במחקר בחושי הגוף לאיסוף ידע. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)105-125
Number of pages21
Journalסוציולוגיה ישראלית: כתב-עת לחקר החברה הישראלית
Volume18
Issue number1
StatePublished - 2016

IHP publications

  • ihp
  • Boundaries -- Psychological aspects
  • Identity (Psychology)
  • Other (Philosophy)
  • Poor
  • Rejection (Psychology)
  • Stigma (Social psychology)
  • דחייה (פסיכולוגיה)
  • האחר
  • הצבת גבולות (פסיכולוגיה)
  • זהות (פסיכולוגיה)
  • חלוקת מזון לנזקקים
  • עוני ועניים
  • תיוג חברתי

Cite this